Împreună pentru un sport curat

Dopajul este în mod fundamental contrar spiritului sportului. Programele anti-doping încearcă să apere şi să păstreze ceea ce este intrinsec valoros în sport. Această valoare intrinsecă este evocată adesea ca fiind “Spiritul Sportului”, esenţa Olimpismului, modul corect de participare în sport, ce are următoarele valori:

Excelență Prietenie Respect

Accesează platforma ADeL

WADA’s anti-doping eLearning platform (ADeL)

Standardul Global al Certificării

Informed-Sport este un program de asigurare a calității produselor de nutriție în sport, furnizorilor din industria nutriție în sport și facilitățile de producție a suplimentelor. Programul certifică faptul că toate suplimentele și / sau ingrediente nutritive care poartă Informed-Sport au fost testate pentru substanțe interzise de către laboratorul de clasă mondială anti-doping în sport, LGC.

Cu ce ne ocupăm?

Misiunea Agenției este de promovare, coordonare şi monitorizare, la nivel naţional, a luptei împotriva dopajului în sport prin adoptarea şi implementarea politicilor şi reglementărilor anti-doping în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Viziunea Agenției este o lume în care să se aprecieze şi să se promoveze un sport curat.

Programe Anti-doping

Scopurile programului şi ale Codului Mondial Anti-Doping sunt:

  • protejarea dreptului fundamental al sportivilor de a practica un sport curat, fără dopaj şi, în acest fel, să promoveze sănătatea, corectitudinea şi egalitatea pentru sportivii din întreaga lume;
  • să asigure aplicarea unor programe anti-doping eficiente, coordonate şi armonizate la nivel internaţional şi naţional, pentru depistarea, descurajarea şi prevenirea dopajului.

Programul mondial anti-doping include toate elementele necesare pentru a se asigura armonizarea optimă şi aplicarea în cele mai bune condiţii a programelor anti-doping la nivel internaţional şi naţional.

Contact

”Telefon”

+40 21 311 55 41

”Relații

Interior 16

”E-mail”

”Relații

Interior 18

”Program”

08:00 – 16.00 (luni – vineri)

Anad

Agenția Națională Anti-Doping