Agenția Națională Anti-Doping va fi gazda reuniunii Biroului Executiv al Conferinței Statelor Părți la Conferința Internațională a UNESCO împotriva Dopajului în Sport (COP5). Evenimentul va avea loc joi, 10 martie a.c., la sala Brașov a complexului JW Marriott Grand Hotel, cu începere de la ora 9.

Biroul Executiv al COP5 își propune să examineze concluziile formulate în cadrul celei de-a cincea sesiuni a Conferinței care a avut loc la Paris în 29-30 octombrie 2015 și să identifice domeniile prioritare în strategia de implementare a rezoluțiilor adoptate de Conferința Statelor Părți.

Cu ocazia întrunirii de la Paris, dna. Graziela Elena Vâjială, președintele ANAD, a fost realeasă pentru un al doilea mandat de vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv.

La evenimentul de la București vor fi prezente delegații de pe patru continente. Astfel, la reuniune vor participa reprezentanți ai autorităților anti-doping din Arabia Saudită, Coreea de Sud, Japonia, Kenya, Marea Britanie și România, iar la nivel de organisme internaționale, oficiali reprezentând UNESCO și Agenția Mondială Anti-Doping (AMAD).
Pentru a sublinia atenția pe care UNESCO și COP5 o acordă cercetării științifice în domeniu, la reuniune a fost invitată și o delegație din partea Universității Paris – Nanterre, instituție în cadrul căreia UNESCO, cu sprijinul guvernului francez, a pus bazele unei catedre de studii și cercetări pe tema „Științe sociale și dopaj”.